Rijksinspectie Digitale Infrastructuur – Beleidsstrategie

← terug naar alle projecten

Vraag:
De  Rijksinsoectie Digitale Infrastructuur (RDI) heeft een nieuwe organisatiestructuur. Voor het strategiecluster (BJC, team Strategie & Analyse) is onze hulp  gevraagd bij het vormen van strategisch beleid dat past bij de nieuwe RDI-organisatie.

Aanpak:
Samen met een team uit het strategiecluster hebben wij een strategiesprint gefaciliteerd. Met behulp van een vaste canvasstructuur en een op maat gemaakte, variërende workshopbegeleiding hebben we een solide strategische koers en beleid uitgewerkt. De uitkomst is gevalideerd door middel van interviews met de vijf overige directies.

Resultaten:
Met onze aanpak heeft het team de beoogde strategie, inclusief een praktisch toepasbaar proces, digitaal uitgewerkt. Ook leidde deze aanpak tot een efficiëntere samenwerking binnen het deelnemende team.

Over RDI:
Het voormalige Agentschap Telecom is sinds vorige van naam verandert oftewel Rijksinspectie Digitale Infrastructuur. RDI richt zich op het beschermen van publieke belangen en de maatschappelijke vraagstukken die gepaard gaan met de digitalisering van infrastructuren die onze economie en ons sociaal welzijn ondersteunen.

Clientcase Rijksinspectie Digitale Infrastructuur

Translate »