Hoe we dit aanpakken? Maatwerk!

Onze projectaanpak

We hebben inmiddels geleerd dat mensen graag gestructureerd samenwerken. Dat heeft geleid tot onderstaande projectaanpak. Als we met een project starten doorlopen we onderstaande fasen zodat iedereen weet waar we staan en wat we gaan doen. 

Fase 1

Onderzoek

Projectbriefing
Onderzoek en scope

Onboarding
Pre Workshop

Visualiseer de oplossing
Definieer een vertrekpunt

Storyboard Prototype
Interviews en feedback

Fase 2

Design Sprint

Uitwerken rapportage
Plan overdracht meeting

Definieer vervolgstappen
Feedback deelnemers

Fase 3

Overdracht

UX en Development
Ontwikkeling van het MVP

Programma management
Project management

Fase 4

Services

Fase 1 Onderzoek

vergrootglas wit

Problem Framing

Tijdens een project is soms extra aandacht nodig om de probleemdefinitie in de juiste context te plaatsen. We zien regelmatig dat teams te snel in de oplossingsmodus willen gaan en vergeten consensus te bereiken over het probleem en verliezen daardoor het overzicht voor de beoogde gebruikersgroep uit het oog.

light wit

Problem Solving

Een workshop van 3 uur waarbij we met het team gaan werken om consensus te vinden over de gewenste oplossingsrichting. Deze workshop is ook vaak een extra controle op de vooraf gedefinieerde scope en kennismaking met enkele design sprintoefeningen.
handen wit

Focus dag

Sommige projecten zijn groot en kunnen meerdere stakeholders bevatten die soms binnen een samenwerking hun eigen wensen en behoeften hebben. Met een focus sprint werken we aan gezamenlijke projectbriefing om ervoor te zorgen dat er wederom consensus is een voor iedereen tegemoetkoming van deze wensen en behoeften.
diamant wit

Waarde propositie

Deze klassieke workshop van Strategyzer waarin we een bestaande propositie optimali- seren of een nieuwe bedenken. Afhankelijk van je project kunnen we ook de vraag van het product, dienst of service valideren met de (eind)gebruiker.

Fase 2 De Design Sprint

Onze aanpak stelt je team in staat om snel consensus te vinden, een oplossing te bedenken, deze te visualiseren én te valideren met je klant of stakeholder. De realtime feedback tijdens 5 interviews tonen gelijk de haalbaarheid van je project. 

Dag 1

Workshop

 

Visualiseer de oplossing

Produceer oplossing

 

 

Kies vertrekpunt

Maak het storyboard

 

Dag 2

Workshop

 

Bouw het prototype

Ontwikkel interviews

 

Dag 3

Visualiseer

 

Neem interview af

Verzamel feedback

 

Dag 4

Interview

Fase 3 Overdracht

Na de Design Sprint werken we de feedback verkregen uit de interviews uit in een rapportage en definiëren we deze in concrete vervolgstappen. Deze rapportage delen we met het team en bespreken we in een te plannen een overdracht meeting

Fase 4 Services

We ondersteunen jou en je team tijdens de ontwikkeling van thema, strategie naar programma, de uitrol van je projecten. De uitwerking van je visuele oplossing via UX met opties tot aan MVP. Van een heldere procesinrichting, tot aan de digitale transformatie van je organisatie.

UX development

UX & Development

Na afloop van een Design Sprint bieden we desgewenst verdere ondersteuning.. Of het nu gaat om de optimalisering van prototype naar MVP, de ontwikkeling van je digitale omgeving of website.
Ontwikkelen MVP

Ontwikkelen MVP

Soms heeft een team een backlog en geen tijd om een prototype door te ontwikkelen naar MVP. Op verzoek kunnen we dit met ons scrum team realiseren.
Programma Project management

Programma & Project Management

Na afloop van een Design Sprint kunnen we je ondersteunen tijdens de uitrol van of implementatie van je programma en de bijkomende project.
Translate »